De 7 HRM Basics die je wegwijs brengen in een succesvol HR verhaal

Human Resource Management (HRM) is een cruciaal onderdeel van elke organisatie, groot of klein. Het omvat het beheer van de mensen die in de organisatie werken, en het doel van HRM is om ervoor te zorgen dat de organisatie in staat is om haar doelen te bereiken door middel van haar medewerkers. Er zijn zeven HRM basics die van vitaal belang zijn voor het succes van een organisatie. In dit artikel zullen we deze zeven HRM basics bespreken.

1. Werving en selectie

Werving en selectie is een belangrijk onderdeel van HRM. Het gaat hierbij om het aantrekken en selecteren van de juiste kandidaten voor een bepaalde functie. Het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het werven en selecteren van kandidaten om ervoor te zorgen dat de organisatie de beste mensen in dienst heeft om haar doelen te bereiken.

2. Onboarding

Onboarding is het proces waarbij nieuwe medewerkers worden geïntroduceerd in de organisatie. Het is belangrijk om nieuwe medewerkers een warm welkom te geven en hen te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om hun nieuwe rol te kunnen vervullen. Goede onboarding zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel op hun gemak voelen in de organisatie en dat ze snel productief worden.

3. Opleiding en ontwikkeling

Opleiding en ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van HRM. Het is belangrijk om medewerkers de kans te geven om zich te ontwikkelen en hun vaardigheden te verbeteren. Dit kan worden gedaan door middel van interne opleidingen, externe trainingen en coaching. Het doel is om de vaardigheden en kennis van medewerkers te verbeteren en hen te helpen hun carrière te bevorderen.

4. Prestatiemanagement

Prestatiemanagement omvat het beoordelen van de prestaties van medewerkers. Het is belangrijk om regelmatig feedback te geven aan medewerkers over hun prestaties en hen te helpen hun prestaties te verbeteren. Het doel is om medewerkers te motiveren om hun werk goed te doen en hen te helpen hun doelen te bereiken.

5. Compensatie en beloning

Compensatie en beloning is een belangrijk onderdeel van HRM. Het omvat het bepalen van de salarissen en andere arbeidsvoorwaarden van medewerkers. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers op een eerlijke manier worden beloond voor hun prestaties en dat hun salaris en arbeidsvoorwaarden passen bij de markt.

6. Arbeidsrecht en compliance

Arbeidsrecht en compliance is een belangrijk onderdeel van HRM. Het gaat hierbij om het naleven van de wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en compliance. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan de wettelijke vereisten en dat medewerkers op een eerlijke en wettelijke manier worden behandeld.

7. Retentie

Retentie is het behouden van medewerkers. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat medewerkers gemotiveerd zijn om in de organisatie te blijven werken en dat ze zich betrokken voelen bij de organisatie. Dit kan worden bereikt door het bieden van groeimogelijkheden, het creëren van een positieve werkcultuur en het zorgen voor een goede werk-privé balans. Het behouden van medewerkers is essentieel om de continuïteit van de organisatie te waarborgen en om te voorkomen dat er hoge kosten worden gemaakt voor het vervangen van medewerkers.

Conclusie

Het implementeren van deze zeven HRM basics is van vitaal belang voor het succes van een organisatie. Door te zorgen voor goede werving en selectie, onboarding, opleiding en ontwikkeling, prestatiemanagement, compensatie en beloning, arbeidsrecht en compliance en retentie, kan een organisatie haar medewerkers gemotiveerd houden en hen in staat stellen om de organisatiedoelen te bereiken. Daarom is het belangrijk om als organisatie te investeren in HRM en ervoor te zorgen dat HRM-processen op een effectieve en efficiënte manier worden geïmplementeerd.